ABD Senatörü Bob Menendez Yolsuzluktan Suçlu Bulundu

ABD'de mahkeme jürisi, Türkiye karşıtlığıyla tanınan Senatör Bob Menendez'i rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarından suçlu buldu. Menendez'in hapis cezası alma olasılığı bulunuyor ve ABD Senatosu'ndan istifa etmesi yönünde çağrılar yükseliyor. Bu durum, ABD siyasetinde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

ABD'de hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla mahkemeye çıkan eski Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey Senatörü Bob Menendez, mahkeme jürisi tarafından suçlu bulundu. Bu karar, ABD tarihinde bir senatörün "yabancı ajan olarak faaliyet göstermekten" suçlu bulunmasına işaret ediyor.

Menendez'in Cezası 29 Ekim'de Belli Olacak

Bob Menendez'in cezasının belirleneceği duruşma 29 Ekim'de gerçekleşecek. New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'nde 9 hafta süren yargılama sonucunda jüri, Menendez'i rüşvet almaktan, adaleti engellemekten ve yabancı ülke için faaliyet göstermekten suçlu buldu.

ABD Senatosu Menendez'e İstifa Çağrısı Yaptı

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Menendez'in tüm suçlardan mahkum edilmesinin ardından istifa etmesi gerektiğini belirtti. Senatör Cory Booker da aynı çağrıyı yineledi. New Jersey Valisi Phil Murphy ise Menendez'in istifa etmemesi halinde Senato tarafından ihraç edilmesi gerektiğini söyledi.

Menendez'in Rüşvetle İlgili Soruşturması Devam Ediyor

Menendez ve eşi Nadine (Arslanian) Menendez hakkındaki rüşvet iddialarıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Bob Menendez'in, Kongre'deki pozisyonunu kullanarak çıkar sağladığı iddialarıyla gündeme gelmişti. Menendez'in temyize gideceği belirtilirken, istifa etme konusundaki tutumu belirsizliğini koruyor.

Bob Menendez'in Siyasi Geçmişi

Küba kökenli bir ailenin oğlu olan Menendez, ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtlığı ve Rum-Ermeni lobisine yakınlığıyla tanınıyordu. Türkiye'ye yapılan silah satışlarına karşı çıkması ve Akdeniz politikalarına eleştiriler getirmesiyle biliniyordu. Menendez, siyasi kariyerinde çeşitli skandallarla gündeme gelmiş ve son olarak yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.