NATO-Rusya Gerilimi Gittikçe Yükseliyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi Müdür Yardımcısı Andrey Nastasyin, Rusya'nın NATO'nun Rus sınırlarındaki askeri varlığını artırmasına karşılık vereceklerini açıkladı. Nastasyin, Rusya'nın ulusal güvenliğini korumak için gerekli adımları atmaya hazır olduklarını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi Müdür Yardımcısı Nastasyin, Finlandiya'nın ABD'ye askeri unsur kullanma izni vermesi ve Azerbaycan ile Ermenistan Dışişleri Bakanlarının NATO Zirvesi'ne davet edilmesini sert bir dille eleştirdi.

Rusya, Güvenliğinin Tehdit Altında Olduğunu Belirtti

Nastasyin, Rusya'nın bu adımların kendilerini hedef aldığını ve Rusya Federasyonu'nun güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini ifade etti.

Amerika ve Avrupalı Müttefiklerin Tutumunu Eleştirdi

Ayrıca, ABD ve Avrupalı müttefiklerin Ukrayna'daki durumdan rahatsız olduklarını ve Rusya'nın komşu ülkelerde kaos yaratmaya çalıştığını iddia etti.

NATO'nun Güney Kafkasya Politikasına Karşı Çıktı

Rusya yetkilisi, NATO'nun Güney Kafkasya bölgesindeki tutumunu da eleştirerek, bölgedeki güvenliğin ve istikrarın bölgedeki ülkeler tarafından sağlanması gerektiğini savundu.