Trump rakibi Harris ile 10 Eylül'de çekişmeli bir canlı yayında karşı karşıya gelecek

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump, rakibi Demokrat aday ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile 10 Eylül'de gerçekleşecek canlı yayına katılma konusunda anlaştıklarını duyurdu. Bu gelişme seçim sürecindeki önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Trump ve Harris'in karşılıklı yapacakları bu canlı yayın, seçmenlere fikirlerini ve politikalarını daha yakından tanıma fırsatı sunacak.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yeni sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı duyuruyla, "Yoldaş Kamala Harris ile bir tartışma için Radikal Sol Demokratlarla anlaşmaya vardım." dedi.

Yayın 10 Eylül'de ABC Kanalında Olacak

Trump, tartışma programının 10 Eylül'de ABC kanalında yayınlanacağını ve canlı olarak Philadelphia'daki Pennsylvania eyaletinden gerçekleşeceğini açıkladı.

Tartışma Ayakta Yapılacak

Trump, "Kurallar belki de sahtekar Joe Biden hariç herkes için iyi sonuçlanmış gibi görünen son CNN tartışması ile aynı olacak. Tartışma ayakta olacak ve adaylar not veya kopya kağıtları getiremeyecek." şeklinde konuştu.

Mikrofon Kontrolü Tartışma Protokolünde

Trump'ın Harris'in kampanya ekibiyle yaptığı müzakereler sonucunda paylaştığı bu duyuru, "adayların konuşmadığı zamanlarda mikrofonların sesinin kısılması" gibi belirli tartışma protokolleri hakkında bilgi veriyor.

ABC'ye Güvensizlik

Trump, ABC haber kanalına güvenmediğini belirterek kanal için "Fake News" (Sahte Haber) tabirini kullandı. Daha önce katılacağı açıklanan canlı yayın tartışmasına ilişkin farklı açıklamalar yapmıştı.