Ukrayna'da hükümet krizi derinleşiyor: 3 bakan istifa etti

Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı, Adalet Bakanı, Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı ile Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı'nın parlamentoya istifa mektuplarını sunduğu belirtildi. Bu gelişmeler ülkede yeni bir siyasi dönemin başlangıcını işaret edebilir ve hükümette değişikliklerin olabileceğine dair spekülasyonlara neden olabilir. Bu istifaların nedenleri ve beraberinde getireceği etkiler ise yakından takip edilmekte.

Ukrayna'da Bakanlar ve Fon Başkanı İstifa Başvurusunda Bulundu

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyshin, Adalet Bakanı Denis Malyushka, Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ruslan Strelets ile Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Vitali Koval'ın istifa için başvuruda bulunduklarını duyurdu.

Parlamentoya İstifa Mektupları Sunuldu

Stefançuk, Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Kamyshin, Adalet Bakanı Malyushka, Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Strelets ile Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Koval'ın istifa mektuplarını içeren bir fotoğrafı paylaşarak gelişmeyi duyurdu.

Değerlendirme Genel Kurul Toplantısında Yapılacak

Parlamento Başkanı Stefançuk, yaptığı açıklamada, "Tüm istifa başvuruları en yakın genel kurul toplantılarında değerlendirilecektir." ifadesini kullandı. Bu gelişme, Ukrayna siyasi arenasında önemli bir değişimi işaret ediyor.