New York Borsası Dalgalı Bir Günün Ardından Kapanış Yaptı

Haftanın ilk işlem gününde ABD'de enflasyon ve diğer önemli verilerin yakından takip edileceği belirtiliyor. New York borsası ise karışık bir seyirle günü tamamladı. Etkinliklerin ve verilerin piyasalar üzerinde olası etkileri yakından takip ediliyor.

Kapanışta Dow Jones endeksi 140 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,36 azalışla 39.357,01 puana indi.

ABD'de Makroekonomik Veriler Yatırımcıların Odağında

S&P 500 endeksi yüzde 0,03 artışla 5.345,61 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,22 artarak 16.782,57 puana çıktı.

Enflasyon Verileri Fed'in Politikalarını Belirleyebilir

ABD'de geçen hafta artan resesyon endişelerinin hafiflemesi sonrası bu hafta açıklanacak makroekonomik veriler, yatırımcıların odağına yerleşirken pay piyasalarında haftanın ilk işlem gününde karışık seyir izlendi.

ÜFE ve TÜFE Verileri Bekleniyor

Ülkede yarın açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve çarşamba günü açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri beklenirken analistler, enflasyon verilerinde ABD Merkez Bankasının (Fed) bundan sonraki politikalarına ilişkin daha fazla ipucu aranacağını belirtti.

TÜFE Verileri Önemli

Analistler, ABD'de TÜFE'nin temmuzda aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 3 artmasının beklendiğine işaret ederek, verinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydetti.

New York Fed'in Tüketici Beklentileri Anketi

Enflasyon verileri öncesi New York Fed'in Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçları ise ABD'de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisinin temmuzda değişmediğini ortaya koydu.

Fed Yetkilileri Faiz İndirimi Beklentisinde

Para piyasalarında ABD Merkez Bankasının (Fed) eylül ayında 50 baz puanlık ve 25 baz puanlık faiz indirimine gitme ihtimallerinin neredeyse eşit bir şekilde fiyatlandığını belirten analistler, bankadan bu yıl sonuna kadar toplam 100 baz puanlık faiz indiriminin beklendiğini bildirdi.

JetBlue Airways'in Hisseleri Değer Kaybetti

Kurumsal tarafta ise JetBlue Airways'in hisseleri, şirketin yaklaşık 2,75 milyar dolar borçlanmayı planladığını açıklaması ve S&P ile Moody's'in şirketin kredi notunu düşürmesi sonrası yüzde 20,7 değer kaybetti.