Sigara ürünlerine getirilen yüksek vergi nedeniyle fiyatlar tavan yapacak

Tezcanlar Sigara Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına yapılan zamla ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan zam sonrasında en düşük sigara fiyatının 67 TL olduğunu belirten Dündar, sigara tiryakilerini etkileyecek bu artışın sektördeki dengeleri değiştirebileceğini vurguladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı ve sigaradan alınan ÖTV miktarı 6 aylık YİÜFE olan 19.49 oranında otomatik olarak artırıldı.

Yeni Fiyatlar Açıklandı

Sigara grupları, yeni zamlı fiyatları duyurmaya başladılar ve 4 Temmuz 2024 tarihinden itibaren güncel sigara fiyatları netleşti.

Tekel Bayileri Derneği Başkanı Açıkladı

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, güncel fiyat listesini sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaştı.

Yeni Fiyatlar Belli Oldu

Son zamların ardından sigara fiyatları şu şekilde güncellendi: A markasının en yüksek fiyatı 80 TL, en düşük fiyatı 71 TL. B markasının en yüksek fiyatı 73 TL, en düşük fiyatı ise 67 TL olarak belirlendi. C markasının fiyatı 68 TL iken, D markasının fiyatı ise 67 TL oldu.

ÖTV zammının ardından sigara fiyatlarına yapılan güncellemelerle beraber tiryakilerin bütçeleri de etkilendi. Sigara tüketenler, güncel fiyat listesine göre alışveriş yapmaya başladılar.