Gazeteci ölümlerine uluslararası tepki: İsrail'in Gazze saldırıları gerilimi artırıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda gazeteci Tamim Ebu Maummer ve Abdullah El Suveyşi'nin hayatını kaybetmesi büyük üzüntü yarattı. Sivil halkın da zarar gördüğü saldırılar uluslararası toplumdan kınandı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle bölgedeki gerilim tırmanmaya devam ediyor.

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde düzenlediği son saldırıda gazeteciler Tamim Ebu Muammer ve Abdullah el Suveyşi hayatını kaybetti. İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ederken, gazeteciler de hedef haline gelmeye devam ediyor.

Gazeteciler Han Yunus'ta Hayatını Kaybetti

Bölgenin güneyindeki Han Yunus kentinde Tamim Ebu Muammer ve Abdullah el Suveyşi adlı 2 gazeteci, evlerine yapılan saldırı sonucu aileleriyle birlikte hayatını kaybetti. Gazetecilerin ölümü, Gazze'deki şiddetin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Hamas'tan İsrail'e Sert Tepki

Hamas, 2 gazetecinin öldürülmesini sert bir dille kınayarak, "İsrail'in Gazze'deki soykırımını haber yapan sesleri susturmak amacıyla Filistinli gazetecilere yönelik işlenen bu suçu kınıyoruz." açıklamasında bulundu. Hamas, uluslararası toplumu olaya duyarsız kalmamaya çağırdı.