Şampiyonlar Ligi kura çekimi sonuçları açıklandı

2024-2025 sezonu Şampiyonlar Ligi kura çekimi, Monte Carlo'da gerçekleşti. Lig formatındaki eşleşmeler belirlendi.

2024-2025 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimi, bugün Monte Carlo'daki Grimaldi Forum'da yapıldı. Yeni formatta grup eşleşmeleri belirlendi. İşte takımların rakipleri:

Torba A

Manchester City'nin rakipleri arasında Inter, PSG, Club Brugge, Juventus, Feyenoord, Sporting, Sparta Prag ve Slovan Bratislava bulunuyor.

Torba B

Bayern Münih, PSG, Barcelona, Benfica, Shakhtar, Dinamo Zagreb, Feyenoord, Slovan Bratislava ve Aston Villa ile eşleşti.

Torba C

Dortmund, Barcelona, Real Madrid, Shakhtar, Club Brugge, Celtic, Dinamo Zagreb, Sturm Graz ve Bologna'nın rakipleri belli oldu.

Yeni Format İle Heyecan Devam Ediyor

2024-2025 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde birçok takım yeni formata uygun olarak mücadele edecek. Lig etabı 29 Ocak 2025'te sona erecek ve ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek.

Play-Off Heyecanı Başlıyor

Ligi 9 ile 24'üncü sırada tamamlayan takımlar play-off mücadelesine katılacak. Bu aşamada 9 ile 16'ncı sırada yer alan ekipler ile 17 ve 24'üncü sıradaki takımlar karşı karşıya gelecek.

Son 16 Turuna Yükselen Takımlar Belli Olacak

Play-off turunda rakiplerini eleyen 8 takım, son 16 turunda mücadele etmeye hak kazanacak. Ancak ilk 24'te yer alamayan takımlar, organizasyondan elenecekler. UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı başladı!