Nepal'de TikTok Yasakları Kalktı

Nepal hükümeti, Kasım 2023'te TikTok'u yasaklama kararını geri çekti ve uygulamaya tekrar erişim izni verdi. Hükümet, uygulamanın ülkedeki sosyal yapıya zarar verdiği gerekçesiyle yapılan yasağı kaldırdı. Artık Nepal'deki kullanıcılar, TikTok'u tekrar kullanabilecekler. Bu kararın ardından sosyal medya platformlarının ülkedeki etkisi merak konusu haline geldi.

Nepal İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Prithvi Subba Gurung, Bakanlar Kurulu toplantısında TikTok'a yönelik yasağın ele alındığını dile getirdi. Gurung, toplantıda TikTok'a erişim yasağının kaldırılmasına karar verildiğini ve ayrıca Başbakan Khadga Prasad Oli'nin tüm sosyal medya platformlarına eşit muamele edilmesi için talimat verdiğini belirtti.

Sosyal Medya Platformlarına Yeni Düzenlemeler

Hükümet, tüm sosyal medya platformlarından Nepal'de irtibat bürosu açmalarını, vergi ödemelerini ve ülkenin yasa ve yönetmeliklerine uymalarını talep etti. Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'a erişim yasağının Kasım 2023'te getirildiği hatırlatılarak, platformun "ülkedeki sosyal yapıya zarar verdiği" gerekçesiyle yasaklandığına dikkat çekildi.

Yeni Zelanda'daki Yanardağ Yeniden Faaliyete Geçti!

Yeni Zelanda'daki bir yanardağın yeniden faaliyete geçmesi sonucu uçuşlar iptal edildi. Olayın ardından yetkililer, bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını duyurdu.