19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Dünya Hırvatistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle hayat durma noktasına geldi

Hırvatistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle hayat durma noktasına geldi

Hırvatistan'ın Split kentinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucunda taşkınlar yaşanırken, ülkenin tarihi mirası Dubrovnik kenti de büyük ölçüde sular altında kaldı. Yağışların etkisiyle oluşan taşkınlar, yerel halkı ve turistleri olumsuz etkilerken, kentin tarihi yapıları da zarar gördü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hırvatistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle hayat durma noktasına geldi

Hırvatistan'ın güneyinde meydana gelen şiddetli yağışlar, ülkenin tarihi Dubrovnik kentinde önemli hasarlara neden oldu. Kent, sadece 2 saat içerisinde aylık yağış ortalamasını aşan yağmur miktarıyla karşı karşıya kaldı. Bu ani yağmur, açık bırakılan bir kanalizasyon çukuruna düşen bir çocuğun hafif yaralanmasına sebep oldu.

Drenaj Sistemi Yetersiz Kaldı

Dubrovnik kentindeki drenaj sistemi, gelen büyük miktardaki suyu taşıyamayarak kentin büyük bir kısmının sular altında kalmasına neden oldu. Bu durum, kentteki araçlarda ve altyapıda ciddi hasarlara yol açtı.

Split'te Taşkınlar Oluştu

Hırvatistan'ın ikinci büyük kenti Split ve çevresindeki yollarda da taşkınlar meydana geldi. Şehirdeki ana yolların büyük bir kısmı su altında kalırken, trafikte aksamalar yaşandı. Dubrovnik Belediye Başkanı Mato Frankovic, aşırı yağışın şehirde büyük sorunlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Acil Durum Ekipleri Sahada

Frankovic, tüm acil servis ekiplerinin sahada olduğunu ve durumun henüz kontrol altına alınmadığını belirtti. Özellikle öğleden sonra saatlerinde daha fazla yağış beklendiğini ve bunun daha büyük sorunlara yol açabileceğini vurgulayarak, vatandaşları evlerinde kalmaları konusunda uyardı.

Cübbeli Ahmet Hoca İstanbul'da Saldırıya Uğradı!

Cübbeli Ahmet Hoca İstanbul'da Saldırıya Uğradı!