19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Ekonomi Sabancı Holding 137 Milyon Dolarlık Dev Anlaşmayı KAP'a Bildirdi İmzalar Atıldı

Sabancı Holding 137 Milyon Dolarlık Dev Anlaşmayı KAP'a Bildirdi İmzalar Atıldı

Sabancı Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Sabancı Renewables'ın Oriana Solar Projesi için 137 milyon dolarlık finansman sağlamak üzere bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Proje kapsamında gerçekleştirilen bu anlaşma, Sabancı Holding'in yenilenebilir enerji projelerine olan yatırımlarını ve sürdürülebilirlik vizyonunu desteklemektedir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sabancı Holding 137 Milyon Dolarlık Dev Anlaşmayı KAP'a Bildirdi İmzalar Atıldı

Sabancı Holding, Sabancı Renewables Inc.'in güneş enerjisi santrali ve enerji depolama tesisi projeleri için önemli bir adım attı. Holding, çevre dostu projelere katkıda bulunmayı hedefleyerek sürdürülebilir enerji çözümlerine yatırım yapmaya devam ediyor.

Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. Hissedar Olduğu Proje İçin Finansman Sağladı

Sabancı Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. üzerinden %100 hissedar olduğu Sabanci Renewables Inc.'nin Oriana Solar Projesi için 137 milyon USD finansman sağladığını duyurdu. Proje, 232 MW güneş enerjisi santrali ve 60 MW enerji depolama tesisi kapasitesine sahip olacak.

Yatırımcı Grubu Sabancı Holding'e Güvenini Somutlaştırdı

Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte projenin finansmanı tamamlandı ve yatırımcı grubu, Sabancı Renewables Inc. ve projelerine olan güvenini gösterdi. Projenin sermaye yapısı, Sabancı Renewables Inc. tarafından karşılanan yaklaşık %25, kredi ve Tax Equity Investor tarafından karşılanan yabancı kaynak oranı ise yaklaşık %75 olarak belirlendi.

Doğanın büyüleyici dansı: Ay'ın doğuşu ve güneşin batışı eş zamanlı olarak görüldü

Doğanın büyüleyici dansı: Ay'ın doğuşu ve güneşin batışı eş zamanlı olarak görüldü