19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Dünya Rusya, Son 8 Ayda 1000 Kilometrekare Toprağı Kontrol Altına Aldı!

Rusya, Son 8 Ayda 1000 Kilometrekare Toprağı Kontrol Altına Aldı!

Rusya'nın Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu, Ukrayna'da Ağustos ayının başından bu yana yaklaşık 1000 kilometrekarelik bir alan ele geçirdiklerini iddia ederken, aynı zamanda her gün 28 kilometrekare kaybettiklerini belirtti. Bu gelişmeler, Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki askeri faaliyetlerinin arttığını ve bölgedeki gerilimin tırmandığını gösteriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya, Son 8 Ayda 1000 Kilometrekare Toprağı Kontrol Altına Aldı!

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, "Rossiya-24" televizyon kanalına verdiği röportajda Ukrayna'nın Kursk bölgesine girişi konusunda açıklamalarda bulundu. Şoygu, Ukrayna ordusunun Rus toprağı Kursk'a yönelik saldırısını değerlendirirken, Ukrayna'nın amacının dikkatleri Donbas'tan Kursk'a çekmek ve Rus askerlerini o bölgeye sevk etmek olduğunu belirtti.

Rus Ordusunun Ukrayna'daki İlerleyişi

Şoygu, Rus ordusunun Ukrayna'daki cephede ilerlediğini ve Ukraynalıların her gün 28 kilometrekare toprak kaybettiğini, ayrıca günde 2 bin askerini kaybettiklerini ifade etti. Ağustos ve bu ayın ilk 8 gününde ise 1000 kilometrekarelik bir alanın geri alındığını vurguladı.

Müzakere İhtimali ve İstanbul Anlaşmaları

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakere ihtimalini değerlendiren Şoygu, teröristlerle müzakere etmediklerini ve etmeyeceklerini belirtti. Kursk Nükleer Güç Santrali'ne yönelik saldırı girişimini nükleer terör olarak tanımlayan Şoygu, müzakerelerde 2022'de sağlanan İstanbul anlaşmalarının referans alınabileceğini dile getirdi.

Türkiye'nin Teklifleri ve Kursk'taki Gelişmeler

Şoygu, Türkiye'nin nükleer ve enerji tesislerine, Karadeniz'deki ticari sivil filolara saldırılmaması teklifini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kabul ettiğini ancak Ukraynalıların daha sonra bu teklifi reddettiğini söyledi. Kursk'taki olayların başlamasıyla durumu daha net anladıklarını ifade etti.

Gazze Şeridi'ndeki Durum

Şoygu, Gazze Şeridi'ndeki duruma da değinerek, bölgede yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığını ve bu insanlardan 40 binden fazlasının öldürüldüğünü belirtti. İnsani yardımın sağlanması için çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Hırvatistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle hayat durma noktasına geldi

Hırvatistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle hayat durma noktasına geldi