19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Dünya ABD’den Ukrayna’ya 250 milyon dolarlık yardım paketi

ABD’den Ukrayna’ya 250 milyon dolarlık yardım paketi

ABD, Ukrayna'ya hava savunma füzeleri, roket sistemleri ve diğer silahları içeren 250 milyon dolarlık yardım paketi sağlayacak. Yardım, Ukrayna'nın kritik güvenlik ve savunma ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD’den Ukrayna’ya 250 milyon dolarlık yardım paketi

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna'ya en acil ihtiyaçların karşılanması için hava savunma füzeleri, roket sistemleri ve topçu mühimmatları, zırhlı araçlar ve tanksavar silahları dahil olmak üzere 250 milyon dolarlık yardım sağlanacak.

250 Milyon Dolarlık Yardım Paketi Detayları

Açıklamada belirtildiğine göre, bu yardım paketi Ukrayna'nın kritik güvenlik ve savunma ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Paket, RIM-7 füzeleri ve hava savunma desteği, Stinger füzeleri, HIMARS için mühimmat, 155mm ve 105mm topçu mermileri, TOW füzeleri, Javelin ve AT-4 zırh karşıtı füzeler gibi çeşitli silah ve teçhizatları içeriyor.

Yardım Paketinde Bulunan Ekipmanlar

Yardım paketi, Bradley Piyade Savaş Araçları, M113 Zırhlı Personel Taşıyıcıları, MRAP Araçlar, hafif silah mühimmatı, devriye botları, denizcilik eğitim ekipmanları, imha ekipmanları ve mühimmatları ile yedek parçaları da kapsıyor. Ayrıca paket, eğitim ve nakliye hizmetlerini de içeriyor.

Rus Sanat Müziğinin Öncüsü: Alexander Alyabyev’in Hayatı ve Eserleri

Rus Sanat Müziğinin Öncüsü: Alexander Alyabyev’in Hayatı ve Eserleri