20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Dünya Beyaz Saray Gazze'ye İlişkin Yeni Açıklama Yaptı

Beyaz Saray Gazze'ye İlişkin Yeni Açıklama Yaptı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, İsrail'in bugün yaptığı saldırıda 100'den fazla sivilin hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Savett, saldırının ateşkes ve esir anlaşmasının önemini vurgulayarak, "Gazze'deki sivil ölümleriyle ilgili raporlardan derin endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Bu olayın barış çabalarına olan aciliyeti bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beyaz Saray Gazze'ye İlişkin Yeni Açıklama Yaptı

Amerika Birleşik Devletleri, İsrail’in Gazze şehrindeki El-Tabin Okulu'na düzenlediği ve 100’den fazla sivili katlettiği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, "Gazze'deki sivil ölümlerine dair raporlardan derin endişe duyuyoruz" diyerek, İsrailli yetkililerden saldırıya ilişkin daha fazla ayrıntı talep ettiklerini belirtti.

Ateşkes ve Esir Anlaşması Aciliyet Arz Ediyor

Beyaz Saray'dan gelen açıklamada dikkat çeken bir nokta ise İsrail'in Gazze saldırısına karşı hassasiyet gösterilmesi gerektiği yönündeydi. Savett, “Saldırı bir ateşkes ve esir anlaşmasının aciliyetini vurguluyor. Bu hedefe ulaşmak için yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Süper Lig'de İlk Maçını 3 Puanla Tamamladı

Fenerbahçe Süper Lig'de İlk Maçını 3 Puanla Tamamladı