20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Dünya Beyaz Saray Yetkililerinden Saldırıya İlişkin İlk Değerlendirme

Beyaz Saray Yetkililerinden Saldırıya İlişkin İlk Değerlendirme

İsrail'in Beyrut'u vurması sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen açıklamada Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Hizbullah ve İsrail arasında savaşın kaçınılmaz olmadığını belirtti. Jean-Pierre, tansiyonun düşürülmesi ve çatışmaların önlenmesi gerektiğini vurgulayarak diplomatik çözüm yollarına odaklanılması gerektiğini ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beyaz Saray Yetkililerinden Saldırıya İlişkin İlk Değerlendirme

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail ile Lübnan arasındaki gerginliğin çözümü için diplomasi yolunun izlenmesi gerektiğini belirtti. Jean-Pierre, "(Orta Doğu'da) Topyekün bir savaşın kaçınılmaz olduğuna inanmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Detaylı Bilgiler Henüz Alınamadı

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, günlük basın brifinginde İsrail'in son zamanlarda Lübnan'a yönelik düzenlediği saldırı ile ilgili detaylı bilgilere henüz sahip olmadıklarını açıkladı. Saldırı hakkında bilgi almak için İsrail yetkilileri ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Diplomasi Ön Planda

ABD'li sözcü, artan gerginliğin azaltılması için diplomasiye vurgu yaparak, "Biz halen bunun kaçınılabilir olduğuna inanıyoruz." dedi. Jean-Pierre, Başkan Biden'ın uzun süredir diplomasiye inandığını ve bölgedeki sorunların çözümünde bu yolu tercih ettiğini dile getirdi.

Diplomatik Çözüm Mümkün

Jean-Pierre, İsrail-Lübnan arasındaki bölgede diplomatik çözümün hala mümkün olduğunu ve bu sayede bölge sakinlerinin güvenli bir şekilde evlerine dönebileceklerini belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel de benzer şekilde diplomatik çözüm için çaba harcanacağını ifade etmişti.

Mecdel Şems Saldırısı ve Sonrası

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine yapılan roket saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 35 kişinin yaralandığı açıklandı. İsrail ordusu saldırıyı Lübnan Hizbullahı'na bağlarken, Hizbullah suçlamaları reddetti.

Hizbullah Komutanına Hava Saldırısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının ardından Hizbullah'a ağır bir bedel ödeteceklerini belirtti. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısının yanı sıra Beyrut'ta meydana gelen patlamaların sorumluluğunu da üstlendi.

Hizbullah Komutanı Hedef Alındı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleştirilen hava saldırısında Hizbullah komutanının hedef alındığı bildirildi. Gelişmeler devam ediyor.

Tatilde Berbere Gidenlerin Cebini Yakacak Yeni Fiyat Tarifesi Açıklandı

Tatilde Berbere Gidenlerin Cebini Yakacak Yeni Fiyat Tarifesi Açıklandı