20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Dünya Hindistan'da Yıldırım Felaketi: 63 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'da Yıldırım Felaketi: 63 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'ın Uttar Pradeş ve Bihar eyaletlerinde meydana gelen yıldırım felaketinde en az 63 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yerel yetkililer, yıldırımın etkisiyle birçok kişinin yaralandığını ve maddi hasarın da büyük olduğunu açıkladı. Yaşanan bu acı olay, bölgede derin üzüntüye sebep oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hindistan'da Yıldırım Felaketi: 63 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'ın Uttar Pradeş ve Bihar eyaletlerinde meydana gelen yıldırım felaketinde 63 kişi hayatını kaybetti. Hindustan Times'ın aktardığı habere göre, Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Uttar Pradeş'in 10 farklı bölgesi ile Bihar'ın çeşitli noktalarında çarşamba ve perşembe günleri şiddetli yıldırımların etkili olduğunu açıkladı.

İşte Ölüm ve Yaralanma Bilgileri

Uttar Pradeş'te en az 43 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, Bihar'da da 20 kişi yıldırım nedeniyle hayatını kaybetti. Ayrıca, sağlık yetkilileri Bihar eyaletinde 40 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Meteoroloji Uzmanları Uyarıyor

Meteoroloji uzmanları, bu olayların muson aylarında beklenmedik ve olağan dışı olduğunu vurguladı. IMD, sadece Hindistan'da değil, Bengal Körfezi ve Arap Denizi de dahil olmak üzere çarşamba ve perşembe günlerinde yakın bölgelerde 240 bin yıldırım düşmesi vakası yaşandığını bildirdi.

Gelecek Beş Gün İçin Uyarı

IMD, önümüzdeki beş gün boyunca Hindistan'ın güneybatısı ve kuzeydoğusunda şiddetli yağışların beklendiğini açıkladı. Bu uyarılar doğrultusunda yetkililer, vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda Krejcikova Zirvede

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda Krejcikova Zirvede