20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Dünya Trump'ın Başkanlık Seçimi Sonrası İlk Hedefi Belli Oldu

Trump'ın Başkanlık Seçimi Sonrası İlk Hedefi Belli Oldu

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, ABD'yi "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" yapmayı planladığını duyurdu. Trump, göreve gelirse yapacağı ilk işin ne olacağını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump'ın Başkanlık Seçimi Sonrası İlk Hedefi Belli Oldu

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Nashville'de düzenlenen Bitcoin Konferansı'nda kripto para birimlerine ilişkin politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çin'in Kripto Para Politikası ve ABD'nin Rolü

ABD'nin kripto para ve Bitcoin teknolojisini benimsememesi halinde bunu Çin'in benimseyeceğini belirten Trump, Çin'in egemen olmasına izin veremeyeceklerini, Çin'in başarılı olmasını istemediğini söyledi.

ABD'nin Teknolojide Lider Olma İddiası

Trump, "ABD'nin teknolojide, bilimde, imalatta, yapay zekada ve uzayda birinci olmasını istiyorum." diye konuştu.

ABD'nin Kripto Para Vizyonu

ABD'nin "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" olmasını sağlamayı planladığını vurgulayan Trump, "Eğer kripto geleceği tanımlayacaksa, ABD'de çıkarılmasını, basılmasını ve üretilmesini istiyorum." dedi.

Trump'ın SEC ve Kripto Para Açıklamaları

Yaklaşık 175 milyon insanın Bitcoin ve kripto para birimiyle ilgilendiğine işaret eden Trump, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini kripto para birimine ilişkin düzenlemeleri nedeniyle eleştirdi.

Trump'ın Kripto Danışma Konseyi ve CBDC Açıklamaları

Göreve gelir gelmez Bitcoin ve kripto başkanlık danışma konseyi de atayacağını belirten Trump, bu konseyin görevinin tüm sektörün yararına şeffaf düzenleyici yönetmelikler hazırlamak olacağını ve bunu 100 gün içinde tamamlayacaklarını aktardı. Ayrıca Trump, ABD başkanı olduğu sürece asla bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) olmayacağını kaydetti.

Trump'ın Dolar ve Bitcoin Açıklamaları

Bitcoin'in dolar için bir tehdit olmadığını savunan Trump, "Mevcut ABD hükümetinin tutumu gerçekten doları tehdit ediyor. Finansal geleceğimize yönelik tehlike kriptodan değil, Washington DC'den geliyor." diye konuştu.

Trump'ın Ulusal Bitcoin Stratejisi

Seçilmesi halinde ABD'nin hükümetin sahip olduğu veya edineceği tüm Bitcoinlerin tamamını elinde tutacağını kaydeden Trump, bunun stratejik ulusal Bitcoin stokunun çekirdeğini oluşturacağını ifade etti. Trump, "Amerika'nın ihtiyaç duyduğu ve vatandaşlarımızın hak ettiği inovasyon ve Bitcoin yanlısı başkan olacağım." dedi.

ABD'de Başkanlık Yarışında Son Durum

Oy oranı farkı 1 puana düştü.

Karpuzlar Tarlada Kalmaktan Kurtuldu! Büyükşehir Belediyesi Devreye Girdi

Karpuzlar Tarlada Kalmaktan Kurtuldu! Büyükşehir Belediyesi Devreye Girdi