20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Dünya Türkiye Yunanistan'a Yardım Etmek İçin 2 Uçak ve 1 Helikopter Gönderecek

Türkiye Yunanistan'a Yardım Etmek İçin 2 Uçak ve 1 Helikopter Gönderecek

Türkiye, Yunanistan'a destek olmak amacıyla Atina'yı saran yangınlarla mücadelede yardımcı olmak üzere iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderme hazırlıklarına başladı. Bu adım, Türkiye'nin bölgesel dayanışma ve yardımlaşma anlayışını bir kez daha ortaya koymaktadır.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye Yunanistan'a Yardım Etmek İçin 2 Uçak ve 1 Helikopter Gönderecek

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın doğusundaki Varnava bölgesinde çıkan yangın sonucunda, 9 köyde ve 2 hastanede tahliye işlemi gerçekleştirildi.

Sağlık Merkezleri Yüksek Alarm Durumunda

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yangının neden olduğu sağlık ihtiyaçlarının artması sebebiyle Nea Makri ve Kapandritios'taki sağlık merkezleri ile Atina'daki bazı hastanelerin yüksek alarm durumunda olduğu belirtildi.

Meteoroloji Uzmanlarından Uyarı

Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, olumsuz hava koşullarının perşembe gününe kadar devam edeceği konusunda uyarılarda bulunuyor. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, ülkenin yarısının "kırmızı alarm" altında olduğunu duyurdu.

Türkiye'den Yardım Teklifi Geldi

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan'a yardım teklifinde bulundu ve Türkiye'nin yardıma hazır olduğunu iletti.

Yardım İçin Uçak ve Helikopter Gönderilecek

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Yunanistan'daki yangınlarla mücadele kapsamında iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopterin gönderilmesi için çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Türkiye, komşu ülkeye yardım elini uzatmaya hazırlanıyor.

Oynadığı oyununun etkisinde kaldı! 5 kişiyi bıçakladı

Oynadığı oyununun etkisinde kaldı! 5 kişiyi bıçakladı