20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Ekonomi Ekonomik Krizden Kurtulmanın Yolu: Ulusal Vergi ve Muhasebe Araştırmaları Derneği'nden 9 Öneri

Ekonomik Krizden Kurtulmanın Yolu: Ulusal Vergi ve Muhasebe Araştırmaları Derneği'nden 9 Öneri

Ulusal Vergi ve Muhasebe Araştırmaları Derneği, ekonomik krizden kurtulma yolunda önerilerini dokuz ana başlık altında sıraladı. Bu öneriler arasında kayıt dışı ekonomiyi engellemek için KDV iadesi sisteminin geri getirilmesi ve akaryakıt ürünlerinde uygulanan ÖTV ve KDV'nin kaldırılması bulunuyor. Bu adımların atılmasıyla ekonominin canlanması ve krizden çıkış sürecinin hızlanması hedefleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekonomik Krizden Kurtulmanın Yolu: Ulusal Vergi ve Muhasebe Araştırmaları Derneği'nden 9 Öneri

Ulusal Vergi ve Muhasebe Araştırmaları Derneği: Vergi Paketiyle Ekonomik Kriz Aşılamaz

Ulusal Vergi ve Muhasebe Araştırmaları Derneği'nin yazılı açıklamasına göre, ülkenin içinde bulunduğu derin ekonomik krizden çıkış için vergilerin tek başına yeterli olmadığı belirtildi. Dernek, TBMM'ye sunulması planlanan yeni vergi paketinin ekonomik krizi çözmeyeceği ve halkı daha da zor duruma sokacağı uyarısında bulundu.

Ekonomistlerden ‘Vergi Paketi’ Değerlendirmesi: Tartışmalar Artacak

Ekonomistler, ekonomik krizden çıkış için çeşitli önerilerde bulundu. Bu öneriler arasında kayıt dışı ekonomiyi engellemek için tüketiciye hakkı olan KDV iadesi sisteminin tekrar devreye sokulması, geliri düşük olanlardan az, yüksek olanlardan ise daha fazla vergi alınması gerektiği vurgulandı. Ayrıca akaryakıt ürünlerinde uygulanan ÖTV ve KDV'nin gözden geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Yolsuzluklar Önlenmeli ve Kamu İhaleleri Şeffaf Hale Getirilmeli

Dernek, yolsuzlukların engellenmesi için sıkı tedbirler alınması gerektiğini savundu. Ayrıca kamu ihalelerinin şeffaf bir şekilde yapılması gerektiği vurgulandı. Varlık Fonu'nun Sayıştay denetimine açılması ve kamu idaresinin tasarruf yapması gerektiği belirtildi.

Yerli Üretim Teşvik Edilmeli ve Kamulaştırmalar Yapılmalı

Derneğin açıklamasında, tarım ürünleri ve hayvan ithalatının zorunlu olmadıkça yapılmaması, yerli üretimin teşvik edilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan altyapı yatırımlarının bedeli ödenerek kamulaştırılması önerildi.

Tartışma anlaşma masasında şiddete dönüştü, silahlar devreye girdi

Tartışma anlaşma masasında şiddete dönüştü, silahlar devreye girdi