20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Ekonomi Günlük Elektronik Cihazlarda Altın Bulunması İddiası Gündeme Oturdu

Günlük Elektronik Cihazlarda Altın Bulunması İddiası Gündeme Oturdu

Son zamanlarda ortaya atılan iddialara göre, neredeyse her evde bulunan bazı elektronik cihazlarda altın bulunuyor. Bu iddia, günlük hayatta sıkça kullandığımız cihazlarda değerli bir madde olan altının bulunabileceği fikrini akıllara getiriyor. Bu detaylar, insanların günlük yaşamlarında kullandıkları cihazların içindeki değerli materyaller hakkında farkındalık yaratmaya yönelik önemli bir bilgiyi içeriyor. Bu iddia, evlerimizde bulunan eşyaların değerini ve geri dönüşümün önemini vurguluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Günlük Elektronik Cihazlarda Altın Bulunması İddiası Gündeme Oturdu

Teknolojik cihazların gelişimiyle birlikte altın içeriği de önemli hale geldi. Günümüzde, akıllı telefonlardan endüstriyel makinelerine kadar birçok cihazda altın bulunmaktadır.

Altının Özellikleri

Altın, elektriksel iletkenliği ve korozyona karşı direnci sayesinde elektronik cihazlarda tercih edilen bir metaldir. Yüksek performans gerektiren cihazlarda altın kullanımı oldukça yaygındır.

Altının Geri Dönüşümü

Eski veya bozuk elektronik cihazlardaki altının geri dönüşümü önemlidir. Altın miktarının yüksek olması nedeniyle hurdacılar tarafından da değerlendirilir.

Altının Ayıklanması

Altını ayıklamadan önce gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerekmektedir. Uygun koruyucu ekipmanlar kullanılmalı ve işlemler iyi havalandırılmış ortamlarda gerçekleştirilmelidir.

Anakartın Ayrılması

Eski cihazlardaki altını çıkarmak için öncelikle anakartın çıkarılması gerekir. Anakart, altın kaplama iğneler ve diğer bileşenler içerebilir.

Altın Kaplama İğnelerin Ayıklanması

Anakart üzerindeki altın kaplama iğnelerin ayıklanması kimyasal işlemler gerektirir. Hidroklorik asit ve hidrojen peroksit gibi kimyasallar kullanılarak altın kaplamalar ayrılabilir.

Kimyasal Karışımın Hazırlanması

Altın kaplamaları çözmek için kullanılacak kimyasal karışım, hidroklorik asit ve hidrojen peroksitin belirli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilir.

Altının Ayrılması

Anakartı hazırlanan kimyasal karışıma daldırarak altın kaplamaların çözülmesi sağlanır. Altın izleri çözelti yüzeyine çıkacaktır.

Altının Rafine Edilmesi

Elde edilen altın izleri daha saf hale getirilmek istenirse, rafinasyon işlemi uygulanabilir. Bu işlem için özel rafine kimyasalları kullanılabilir.

FIFA Galatasaray'a Tete için ceza verdi

FIFA Galatasaray'a Tete için ceza verdi