19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Genel Berlin-İstanbul seferinde yolcu taşkınlığı: Pilot polis yardımı istedi

Berlin-İstanbul seferinde yolcu taşkınlığı: Pilot polis yardımı istedi

Berlin-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağında yaşanan olayda pilot, uçağın inişe geçtiği sırada bir yolcunun taşkınlık yapması üzerine kuleyle iletişime geçerek polis yardımı talep etti. Olayın detayları henüz netlik kazanmazken, uçağın güvenli bir şekilde iniş yapması için önlemler alındı. Bu tür olaylar seyahat eden yolcular arasında endişe yaratırken, yetkililerin hızlı müdahalesi sayesinde olumsuz bir durum yaşanmadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Berlin-İstanbul seferinde yolcu taşkınlığı: Pilot polis yardımı istedi

Berlin-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan Airbus 321 tipi uçağının pilotu, iniş için alçaldığı sırada uçakta bulunan bir yolcu taşkınlık yaptı.

Pilot, Kural Dışı Yolcu Durumunu Hava Trafik Kontrolörüne Bildirdi

Bunun üzerine uçağın pilotu Sabiha Gökçen Havalimanı Hava trafik kontrolörüne kural dışı yolcu bilgilendirmesi yaparak indikten sonra polis talebinde bulundu.

Olay, Telsiz Konuşmalarıyla Kayıt Altına Alındı

O anlar telsiz konuşmalarında kayıt altına alındı.

Pilot, Yolcuyla İlgili Polis Talebini İletti

Yapılan telsiz konuşmasında, pilotun, "Bir tane yolcumuz var. İndikten sonra polis talep etmekteyiz" dediği, trafik kontrolörünün "Efendim yolcu ile ilgili bilgi alabilir miyim?" demesi üzerine, pilotun "Arka tarafta oturan 30 yaşlarda bir hanımefendi psikolojik problemleri olduğunu düşünüyoruz" şeklindeki telsiz konuşmaları kayıt altına alındı.

Uçakta yaşanan bu olay sonrasında, pilotun hızlı ve doğru müdahalesi sayesinde uçuş güvenliği sağlanmış oldu. Yolcunun polis eşliğinde uçaktan indirilmesiyle olayın boyutu netlik kazandı.

Polis ekipleri, taşkınlık yapan yolcuyu gözaltına alırken, diğer yolcuların ise sağ salim uçaktan çıkmasını sağladı. Olayın ardından uçağın normal seyrine devam ettiği belirtildi.

Trabzonspor'un Transfer Tahtası Yeni Bir İsimle Renklendi

Trabzonspor'un Transfer Tahtası Yeni Bir İsimle Renklendi