20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Genel Köpeğine İşkence Yapan Şahıs İfade Verdi Ancak Serbest Bırakıldı!

Köpeğine İşkence Yapan Şahıs İfade Verdi Ancak Serbest Bırakıldı!

Eskişehir'de bir şahsın köpeğine şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada yayılınca, şahıs gözaltına alındı. Ancak çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı. Mahkeme kararıyla şahsın köpeği başka birine sahiplendirilmesine karar verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Köpeğine İşkence Yapan Şahıs İfade Verdi Ancak Serbest Bırakıldı!

Son günlerde Türkiye'de sokak hayvanlarına karşı işlenen şiddet vakaları endişe verici bir şekilde artış göstermeye devam ediyor. Özellikle hayvanlara yönelik şiddetin yasalaşmasıyla birlikte bu tür vakaların sayısında belirgin bir artış yaşanmaktadır.

Eskişehir'de Bir Köpeğe Şiddet Uygulayan Şahıs Gözaltına Alındı

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yaşanan son olayda, Şirintepe Mahallesi'nde Y.K. (28) isimli bir şahıs, elinde taşıdığı köpeği acımasızca yere atmıştır. Bu şiddet içeren olay, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kayda alınmış ve sosyal medyada paylaşılmıştır.

Şüpheli Y.K. Serbest Bırakıldı, Köpeğe Yeni Bir Sahip Verildi

Görüntülerin yayılmasının ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şahsın kimliğini tespit ederek gözaltına almıştır. Ancak, şüpheli Y.K. ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. Sulh Ceza Hakimliği, köpeğin başka bir kişiye sahiplendirilmesine karar vermiştir.

Toplumda Tepki ve İlgili Yetkililerden Açıklamalar

Bu tür şiddet vakaları toplumda büyük tepki toplamakta ve hayvanseverlerin hassasiyetine neden olmaktadır. Hayvan hakları savunucuları ve yetkililer, benzer vakaların önüne geçebilmek adına daha sıkı yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini vurgulamaktadır.

Hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi ve bu tür suçların caydırıcı cezalarla karşılanması, toplumsal bir sorumluluk gerektirmektedir. Hayvan haklarına saygı duymak ve onların yaşam haklarını korumak, her bireyin öncelikli görevi olmalıdır.

Klozet Kapağına Tuvalet Kâğıdı Sermeyin! İşte Nedeni

Klozet Kapağına Tuvalet Kâğıdı Sermeyin! İşte Nedeni