20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Gündem Dilan Polat isimli kişi, mahkeme sırasında aniden rahatsızlandı ve hızla salondan çıkarıldı!

Dilan Polat isimli kişi, mahkeme sırasında aniden rahatsızlandı ve hızla salondan çıkarıldı!

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin açılan dava, Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılanmasıyla devam ediyor. Dilan Polat'ın duruşma sırasında fenalık geçirerek salondan çıkarılması, davanın gidişatında dikkat çeken bir gelişme oldu. Olayın detayları, mahkeme süreci ilerledikçe daha da netlik kazanmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dilan Polat isimli kişi, mahkeme sırasında aniden rahatsızlandı ve hızla salondan çıkarıldı!

İstanbul Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı'ndaki sosyal medya fenomeni Banu Parlak'a ait güzellik merkezi, 1 Ekim 2023 günü motosikletli saldırganlar tarafından silahlı saldırıya uğradı. Olayla ilgili olarak Dilan ve Engin Polat çifti hakkında 'azmettirme' suçlamasıyla dava açıldı ve duruşmalar Küçükçekmece Adliyesi'nde devam ediyor.

Şikayetinden Vazgeçen Banu Parlak Duruşmada Bulundu

Şikayetinden vazgeçen Banu Parlak ve avukatları, Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada hazır bulundular. Duruşma sırasında, Dilan Polat fenalık geçirerek salondan çıkarıldı ve Banu Parlak da duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Banu Parlak'ın Talimat Verdiği İddiaları Mahkemede Yalanlandı

Mahkemede Banu Parlak, Dilan, Engin ve Sezgin Polat'a karşı katılma talebinden vazgeçtiğini belirtti. Ancak, dilekçe sunan Gültekin Alan'ın Banu Parlak'ın iş yerinin kurşunlanması talimatını verdiğini iddia etmesi mahkeme tarafından reddedildi. Engin ve Sezgin Polat da dilekçeyi sunan kişiyi tanımadıklarını ve iddialar hakkında bilgileri olmadığını belirttiler.

Olayın Detayları ve İddianame

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, Dilan Polat'ın Banu Parlak'a yönelik tehdit mesajları içeren bir video yayınladığı ve bu olayın ardından Polat ailesinin silahlı saldırı planı yaptığı belirtilmişti. İddianameye göre, iş yerine düzenlenen saldırı sonucunda 45 bin liralık maddi zarar oluşmuştu ve Banu Parlak şikayetçi olmuştu.

Engin Polat ise saldırıdan önce Banu Parlak'ın kendilerini suçladığını ve olayın sosyal medyadan duyduğunu savunarak suçlamaları reddetmişti. İddianameye göre, Polat çifti 'azmettirme' suçundan cezalandırılması talep edilirken, diğer sanıkların da farklı suçlardan cezalandırılmaları istenmişti.

Türkiye'nin TMO, hububat alım bedellerini üreticilerin hesaplarına yatırdı

Türkiye'nin TMO, hububat alım bedellerini üreticilerin hesaplarına yatırdı