20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Gündem Fransa'da Türk düğününde kalaşnikofla gerçekleşen saldırıda ölü ve yaralılar var

Fransa'da Türk düğününde kalaşnikofla gerçekleşen saldırıda ölü ve yaralılar var

Fransa'nın Thionville kentinde gerçekleşen Türk düğününe kalaşnikoflu saldırı sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Saldırı, bölgede endişe ve korku yaratırken, olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı. Saldırının nedeni ve saldırganın kimliği hakkında henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. Olayın ardından bölgedeki güvenlik önlemleri arttırıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fransa'da Türk düğününde kalaşnikofla gerçekleşen saldırıda ölü ve yaralılar var

Silahlı Saldırı Thionville'de

Fransa'nın Almanya sınırına yakın Thionville kentinde meydana gelen silahlı saldırıda, gece yarısı üç silahlı saldırganın düğün salonuna ateş açtığı bildirildi.

Saldırganlar Kimdi?

Nancy Savcılığı'nın açıklamasına göre saldırganlar, yüzlerini maskeli ve siyah kıyafetler giymişlerdi. İki kalaşnikof ve bir av tüfeğiyle saldırıyı gerçekleştiren üç saldırgan, önce düğün salonunun önündeki üç kişiye ardından da girişteki iki kişiye ateş etti.

Kimlere Saldırı Gerçekleşti?

France Info radyosunun aktardığına göre saldırı, düğün sahiplerinin Türk olduğu bir düğün sırasında gerçekleşti. Saldırganlar, olay yerinden 4x4 bir araçla kaçtılar.

Yaşanan Kayıplar ve Yaralılar

Savcılık, saldırı sonucunda genç bir erkeğin hayatını kaybettiğini, üç kişinin ağır yaralandığını ve hayati tehlikesinin devam ettiğini, iki kişinin ise hafif yaralandığını açıkladı. La Republicain Lorrain gazetesi ise hafif yaralananlardan birinin hamile bir kadın olduğunu ve yaşadığı şokun etkisinden henüz kurtulamadığını belirtti.

Soruşturma Devam Ediyor

Savcılık, olayın soruşturulması için Moselle Organize ve Özel Suçlar Müdürlüğü'nün görevlendirildiğini açıkladı. Faillerin "organize suç bağlantılı cinayet ve cinayete teşebbüs" suçlamasıyla karşı karşıya oldukları belirtildi.

SGK, on binlerce kişinin sigortasını iptal etti!

SGK, on binlerce kişinin sigortasını iptal etti!