19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Spor Dünyanın En Tuhaf Penaltısı yaşandı

Dünyanın En Tuhaf Penaltısı yaşandı

Brezilya futbol ligi, Flamengo ve Criciuma arasındaki maçta 89. dakikada yaşanan olağanüstü bir olay futbol dünyasını şaşırttı. Bu olay, daha önce benzeri görülmemiş bir durum olmasıyla dikkat çekti ve hemen gündemde yerini aldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyanın En Tuhaf Penaltısı yaşandı

Brezilya Serie A liginde 18. hafta heyecanı, Flamengo ile Criciuma arasındaki karşılaşma ile devam etti. Mane Garrincha Arena'da gerçekleşen mücadelede ev sahibi Flamengo, Criciuma'yı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

'Dünyanın En Tuhaf Penaltısı' Flamengo'nun Lehinde Verildi

Karşılaşmanın 89. dakikasında ilginç bir olay yaşandı. Flamengo, rakibi karşısında penaltı kazandı ancak bu penaltı, futbol tarihinde eşine az rastlanır bir şekilde gelişti. Bu olay, 'Dünyanın En Tuhaf Penaltısı' olarak adlandırıldı.

Everton Soares'in Tuhaflığı

Maç 1-1 devam ederken Flamengo'dan Everton Soares, ceza sahasına top ile birlikte girdi. Ancak bu sırada ceza sahasında bir başka top daha bulunmaktaydı.

Barreto'nun İlginç Müdahalesi

Criciuma'dan Barreto, rakibini durduramayacağını anlayınca olağan dışı bir hamlede bulundu. Diğer topa vurarak, Everton Soares'in hedeflediği topun yönünü değiştirdi.

Hakem Kararı ve Sonuç

Hakem Maguielson Lima Barbosa, yaşanan olayın ardından penaltı noktasını işaret etti. Barreto'nun bu hareketi sportmenliğe aykırı bulunarak sarı kart görmesine neden oldu. Topun başına geçen Gabriel Barbosa ise penaltıyı gole çevirerek takımına galibiyeti getirdi.

Ankete göre Trump Biden'ı geride bırakabilir

Ankete göre Trump Biden'ı geride bırakabilir