20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Spor F1 Avusturya Grand Prix'inde Zafer George Russell'ın oldu

F1 Avusturya Grand Prix'inde Zafer George Russell'ın oldu

Mercedes pilotu George Russell, Formula 1 Avusturya Grand Prix'ini kazanarak büyük bir başarı elde etti. Yarış, heyecan dolu anlara sahne olurken Russell'ın performansı takdir topladı. Pilotun zaferi, Formula 1 tutkunları arasında büyük bir sevinçle karşılandı. Russell'ın kazandığı bu zafer, kariyerinde önemli bir dönüm noktası olarak kayda geçti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
F1 Avusturya Grand Prix'inde Zafer George Russell'ın oldu

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 11. yarışı, Avusturya Grand Prix'si, Mercedes pilotu George Russell'ın zaferiyle sonuçlandı. Spielberg'deki Red Bull Ring pistinde gerçekleştirilen yarış, toplam 71 tur üzerinden mücadele edildi.

Russell, Verstappen ve Norris Arasındaki Çekişmeyi Kazandı

Yarışa üçüncü sıradan başlayan George Russell, 64. turda Max Verstappen ile Lando Norris arasında yaşanan kaza anını avantaja çevirerek birinci olarak finiş gördü. Russell, 1 saat 24 dakika 22 saniyelik derecesiyle kariyerindeki ikinci Grand Prix zaferini elde etti.

Oscar Piastri İkinci Sırayı Aldı

McLaren sürücüsü George Russell'ın ardından yarışı ikinci sırada tamamlayan isim, liderden 1.906 saniye geride kalan Oscar Piastri oldu. Üçüncülük ise 4.533 saniye farkla Carlos Sainz'un oldu.

Norris Yarış Dışı, Verstappen Ceza Aldı

Yarışta yaşanan kaza sonrası Lando Norris yarış dışı kalırken, Max Verstappen ise aldığı 10 saniyelik ceza ile beşinci sırayı elde etti. Sezonun 12. yarışı olan Büyük Britanya Grand Prix'si ise 7 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Pilotlar ve Takımlar Klasmanı

Pilotlar şampiyonasında liderliği sürdüren isim Max Verstappen olurken, onu Lando Norris ve Charles Leclerc takip ediyor. Takımlar klasmanında ise Red Bull zirvede bulunurken, Ferrari ve McLaren sıralamada kendilerine yer buluyor. Mercedes ise dördüncü sırada yer alıyor.

Formula 1 tutkunları, heyecan dolu yarışların ardı arkası kesilmiyor. Takip eden yarışlarda da sürpriz sonuçlar ve çekişmeli mücadelelerin olması bekleniyor.

SGK tarafından alınan yeni kararla on binlerce kişinin sigortası askıya alındı

SGK tarafından alınan yeni kararla on binlerce kişinin sigortası askıya alındı