20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Gündem Hava Sıcaklığı Tahminleri Aşacak, Sıcak Bir Hafta Bizi Bekliyor!

Hava Sıcaklığı Tahminleri Aşacak, Sıcak Bir Hafta Bizi Bekliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Türkiye'nin 6 ilinde bugün hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkacak. Vatandaşların sıcak hava dalgasına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekiyor. Hava durumu uzmanları, açık ve güneşli saatlerde uzun süre dışarıda kalmamayı ve yeterince su tüketmeyi öneriyor. Bu yüksek hava sıcaklıklarının olası etkilerine karşı tedbirli olmak önem taşıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hava Sıcaklığı Tahminleri Aşacak, Sıcak Bir Hafta Bizi Bekliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Denizli, Diyarbakır, Batman, Aydın ve Şanlıurfa gibi illerde termometreler 40 derecenin üzerine çıkarak vatandaşları bunaltmaya devam ediyor.

Yüksek Sıcaklıklar

Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde yerel olarak sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise güneşli ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Yağış Beklenen Bölgeler

Meteoroloji yetkilileri, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları uyararak dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli eseceği konusunda da uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden Uyarı

Ankara'da bugün en yüksek hava sıcaklığının 35, en düşük sıcaklığın ise 17 derece olması beklenirken, İstanbul'da en yüksek değer 28, en düşük ise 21; İzmir'de ise en yüksek sıcaklık 32, en düşük ise 24 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

Önerilen Sıcaklık Değerleri

Fenerbahçe Basketbol Takımı, İtalyan oyuncu Nicolo Melli ile anlaşma sağladı mı? Melli'den gelen son açıklama taraftarları coşturdu!

Fenerbahçe Basketbol Takımı, İtalyan oyuncu Nicolo Melli ile anlaşma sağladı mı? Melli'den gelen son açıklama taraftarları coşturdu!