20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
OncuGazetesi Spor Genç Yetenekler Rekorlarla Dolu Bir Başarı Hikayesi Yazdı

Genç Yetenekler Rekorlarla Dolu Bir Başarı Hikayesi Yazdı

Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası'nda tarihi bir galibiyet elde etti. Karşılaşma sırasında birçok ilke imza atan takım, turnuvadaki performansıyla da göz dolduruyor. Bu zaferle birlikte Türkiye'nin futbol severleri umutlandıran milli takım, Avrupa Şampiyonası'nda adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Genç Yetenekler Rekorlarla Dolu Bir Başarı Hikayesi Yazdı

Karşılaşma boyunca yüksek efor sarf eden milli futbol takımı, Avusturya karşısında 114,3 kilometre mesafe kat ederek maçı kazandı.

Merih Demiral Tarihe Geçti

MERİH'TEN 40 YIL SONRA GELEN BAŞARI: Savunma oyuncusu Merih Demiral, Avusturya maçında 2 gol atarak Avrupa Şampiyonası tarihinde bir maçta 2 gol atan ilk defans oyuncusu oldu.

Arda Güler'den Tarihi Asist

ARDA GÜLER DE TARİHE GEÇTİ: Arda Güler, Avusturya maçında Merih Demiral'a yaptığı asistle Avrupa Futbol Şampiyonası tarihine geçti, 20 yaş altı kategorisinde gol atan ve asist yapan üçüncü oyuncu oldu.

Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz En Fazla Süre Alan Oyuncular

FERDİ VE BARIŞ EN FAZLA SÜRE ALAN OYUNCULAR OLDU: Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz, milli takımda en fazla süre alan futbolcular olarak dikkat çekti, her ikisi de 4 maçta 90'ar dakika sahada kalarak toplamda 360 dakika forma giydi.

Milli Takım Tehlike Savuşturmada Başarılı

EN ÇOK TEHLİKE UZAKLAŞTIRAN TAKIM: Milli takım, Avusturya maçında 56 kez tehlike uzaklaştırarak turnuvada en başarılı ekip oldu, Merih, Kaan ve Abdülkerim üçlüsü toplamda 38 uzaklaştırma yaparken, Merih 17 uzaklaştırmayla öne çıktı.

Mert Günok'tan Rekor Kurtarış Yüzdesi

BİR REKOR DA KALECİ MERT GÜNOK'TAN: Mert Günok, Avusturya maçında yüzde 80'lik kurtarış yüzdesiyle Rüştü Reçber'in ardından bir Avrupa Şampiyonası'nda en yüksek yüzdeye ulaşan oyuncu oldu, Rüştü Reçber 2000'de yüzde 85'lik kurtarış yüzdesine sahipti.

Türkiye Turnuvada Üçüncü Oldu

TURNUVANIN EN BAŞARILI ÜÇÜNCÜ EKİBİ: Milli futbol takımı, Avusturya'yı yenerek üçüncü galibiyetini elde etti ve turnuvada en başarılı üçüncü ekip oldu; İspanya 4 galibiyetle birinci, Almanya ise 3 galibiyet ve 1 beraberlikle ikinci sırada yer aldı.

Eğitim camiasını heyecanlandıran müjdeli haber nihayet geldi

Eğitim camiasını heyecanlandıran müjdeli haber nihayet geldi